Over René

pasfoto_rene_veugelersMijn manier van werken

In mijn werkwijze vermeng ik elementen uit het focussen en uit de beeldende therapie. Ik ben actief op zoek naar ‘het eigene’ van het kind. Door aan te sluiten op wat er op dat moment is en speelt bij het kind, ontstaat er altijd een ‘beweging’ voorwaarts. Hierin zijn zelfredzaamheid, gelijkwaardigheid en humor van groot belang.

Mijn achtergrond

Sinds 1981 werk ik in de gezondheidszorg. Na mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkudige, volgde ik de HBO-IW en deed ruime ervaring op als socio-therapeut voor jong volwassenen. Verder volgde ik drie jaar gestalt-art therapie en nam deel aan verschillende jaartrainingen: groepsgericht werken, lichaamswerk en trauma verwerking. Tijdens mijn opleiding tot creatief beeldend therapeut heb ik mij gespecialiseerd in de EBL methode. EBL staat voor de Emerging Body Language van Marijke Rutten-Saris. Deze methode is erop gericht om de communicatie vanuit het kind zelf op een natuurlijke manier weer in beweging te brengen. Door dit gestructureerd te doen, ontstaan er nieuwe interactie-structuren, die het kind blijvend kunnen helpen en ondersteunen in zijn leven.
Sinds 2002 heb ik mij verder gespecialiseerd in het focussen. De opleiding tot focustrainer volgde ik bij Focuscentrum in Den Haag. De specialisatie in het kinderfocussen volgde ik bij Marta en Ynse Stapert.
Ik ben geregistreerd verpleegkundige, creatief therapeut, focustrainer en coördinator van The Children Focusing Corner. Naast mijn eigen praktijk in Breda en Goes, werk ik ook met veel plezier als creatief begeleider van pubers op de Christoffelschool in Breda.

Kleurenband 625x10