Focussen

Heb je geen concrete hulpvraag, maar wil je wel meer weten over focussen? Iedere laatste donderdag van de maand is er een vrijblijvende open focusavond in Rilland. Zie de agenda.

Is je interesse gewekt? Kies dan uit onderstaand aanbod een cursus of workshop.

Focussen is nieuw voor mij

Focussen 1: “Ontmoeting met jouw innerlijke beleving” Hierbij leer je stap voor stap de basisprincipes van het focussen. Het accent ligt op jouw mogelijkheden, tempo en persoonlijke vragen. Deze basistraining met veel praktische oefeningen is tevens geschikt als voorwaarde voor andere vervolgtrainingen.
Focussen 2: “Vergezellen/verdiepen van jouw innerlijke beleving” Hierbij ga je het focusproces met jezelf verdiepen aan de hand van speciale thema’s en onderwerpen.
Focussen 3: “Ondersteunen van het innerlijke proces/beleving” Hierin staat het aspect van de focusbegeleiding van de ander centraal en hoe je dit kunt begeleiden. Daarnaast wordt jouw eigen focusproces verdiept.
Focussen 4: “Voorwaarde scheppen voor de verdieping van je innerlijke beleving” Je gaat alle eerdere ervaren stappen en processen steeds meer met elkaar verbinden en eigen maken.

Doelgroep voor deze cursussen: Volwassenen (ouders, docenten, therapeuten en groepsleiders) die kennis willen maken met focussen.
Tijdsinvestering per cursus: 18 uur, verdeeld over 3 dagen
Kosten per cursus: € 315,- inclusief reader

Focussen met kinderen In deze training worden alle basisbegrippen van het focussen behandeld, met name gericht op het focussen met kinderen.
Doelgroep: Volwassenen (ouders, docenten, therapeuten en groepsleiders) die kennis willen maken met focussen met kinderen
Tijdsinvestering: 3 avonden van 2,5 uur
Kosten: € 125,-

Ik heb interesse in een korte workshop

Focus-workshops worden aangeboden op locatie.

  • Kennismaken met Focussen.
  • Focussen en dromen.
  • Focussen en het innerlijke kind en de criticus.
  • Focussen en creativiteit.
  • Focussen in de hulpverlening.

Kosten: 3 uur € 450, 6 uur € 850

Ik wil mezelf professionaliseren

De opzet en werkwijze van alle opleidingen is hetzelfde. Tijdens de training staan jouw eigen ervaringen centraal, rekening houdend met jouw persoonlijke tempo, mogelijkheden en ervaringen. Je werkt in een kleine groep van 3 tot 5 personen vanuit 4 invalshoeken:

  • Ervaren: er worden oefeningen en onderwerpen aangeboden, met name gericht op jouw leervragen en leerdoelen van de opleiding
  • Experimenteren: je gaat actief experimenteren en uitwisselen met het nieuw geleerde/ontdekte, waardoor jouw eigen kwaliteit en stijl ontwikkelt en zich verfijnt
  • Observeren: waarnemen en overdenken van jouw eigen ervaringen en handelen, aangevuld met theoretische achtergronden en literatuur
  • Conceptualiseren: door de bovenstaande punten steeds naast elkaar te leggen en te onderzoeken, ontstaat jouw eigen vernieuwde concept en visie

Gecertificeerd Focus begeleider Na de verschillende Focus trainingen (1 t/m 4) en de workshops ‘dromen’ en ‘kind/criticus’ kun je starten met de opleiding tot gecertificeerd Focus begeleider. Hoofddoel is om jouw focus vaardigheden te verfijnen in de één op één begeleiding. Je gaat verschillende focussessies opnemen en uitwerken en verdiep je in de bestaande focusfilosofie.
Tijdsinvestering: Deze opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit 9 trainingsdagen van 6 uur
Kosten: € 1690,- all-in

Gecertificeerd Focus trainer Nadat je de opleiding gecertificeerd focus begeleider hebt afgerond kun je verder gaan met de gecertificeerde opleiding tot Focustrainer. Hoofddoel is om het focusproces aan anderen over te gaan dragen. Je gaat jouw eigen folder en training maken en geven en gaat jouw focuskennis en -ervaring verder verdiepen door middel van thematisch literatuuronderzoek.
Tijdsinvestering: Deze opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit 8 trainingsdagen van 6 uur
Kosten: € 1690,- all-in

KinderFocuscoach Samen zijn van kinderen en volwassenen is een grote, niet altijd gemakkelijke uitdaging. Doel is dat we samen kunnen genieten van elkaars aanwezigheid en ontwikkeling. In de opvoeding thuis en op school zijn we zoekende naar passende antwoorden op de huidige complexe sociaal-emotionele ontwikkelingstaken waar het kind voor staat. Focussen kan een bijdrage leveren. Door focussend aan te sluiten op de belevingswereld van kinderen van alle leeftijden verrijk je het contact tussen kind en volwassenen.
Tijdsinvestering: 10 dagen, één keer per maand op een doordeweekse dag.
Kosten: € 1590,- incl. literatuur, werkboek, huiswerk opdrachten en 2 uur individuele supervisie.

Vragen?

Mocht je vragen over focussen of wensen op maat hebben, neem dan gerust contact met me op.

Kleurenband 625x10